Alnatura is het meest duurzame bedrijf van Duitsland

Alnatura is verkozen tot het meest duurzame bedrijf van Duitsland. De oprichter en directeur van de bio-groothandel uit Hessen, Götz Rehn, ontving de prijs uit handen van minister van landbouw Ilse Aigner.

"We zijn zeer verheugd met de prijs. Dit is een stimulans voor ons om nog verder te verduurzamen. Ik wil onze medewerkers, partners, maar vooral onze klanten bedanken. Zij stellen ons in staat om al meer dan 27 jaar op een zinvolle wijze te werken voor mens en aarde. Onze bijzondere waardering gaat naar onze biologische boeren, die elke dag via de biologische landbouw een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat."


Götz Rehn, oprichter en directeur van Alnatura, het meest duurzame bedrijf van Duitsland

Vorig jaar behoorde Alnatura al tot de top drie van meest duurzame bedrijven in Duitsland. Dit jaar hadden 670 zich ingeschreven. De prijs wordt sinds 2008 toegekend aan bedrijven die economisch succes met sociale en ecologische verantwoordelijkheid te combineren.

De jury was ook onder de indruk van de donaties aan het zaadgoedfonds van de 'Zukunftsstiftung Landwirtschaft', voor de campagne ' Vielfalterleben'. Dit is een initatief voor meer biodiversiteit en tegen genetische manipulatie in de landbouw. Alnatura stelt verder kinderen in staat om ervaring op te doen in ecologisch tuinieren. Ook de klantgerichtheid wordt geprezen. Verder heeft Alnatura haar stroomverbruik met vijftien procent verminderd door technische verbeteringen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven