Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame verpakking loont voor Well Hung Meat

Well Hung Meat, een producent van biologisch vlees in de Britse regio Devon, meldt sterke groeicijfers na het ontwikkelen van een nieuwe milieuvriendelijke verpakking en de implementatie van een nieuw leveringssysteem. Het bedrijf verkoopt onder meer biologisch kippen-, varkens-, lams- en rundvlees. Dit wordt onder meer verkocht via een nationale 'vlees-box-regeling'.

Well Hung Meat heeft jarenlang gezocht naar een alternatief voor niet-recyclebare polystyrene dozen. Momenteel werken ze met een gecoat alternatief van karton. De verpakking heeft een reflecterende buitenkant, dit helpt bij het handhaven van een lage temperatuur. Well Hung Meat had eerder getest met een binnenbekleding van wol in hun dozen, wat ook door grotere bedrijven zoals Riverford gebruikt wordt, maar vond de kosten daarvoor te hoog.

Volgens het bedrijf zijn zij momenteel het enige vleesleveringsbedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat gebruik maakt van dit verpakkingsmateriaal. "De technologie is erg vooruitstrevend", zegt manager Simon Wood. Well Hung Meat verkoopt vlees van ongeveer tien verschillende boerderijen in Devon en Cornwall.

Er is ook een nieuw bezorgsysteem gelanceerd, waarmee klanten hun specifieke eisen door kunnen geven.

Klik hier voor meer informatie over het bedrijf.
Publicatiedatum: