Fresh 'n Fast in de Kloksteeg mag zich het meest duurzame restaurant in Leiden noemen. Dat maakte Partij van de Dieren-kamerlid Esther Ouwehand vanavond bekend. De partij testte via een enquĂȘte de duurzaamheid van 28 Leidse restaurants, en bezocht er vervolgens drie.
Volgens het juryrapport koopt Fresh 'n Fast bijna al haar producten biologisch of regionaal in, en is er veel keuze in vegetarische gerechten. Ook is de inrichting van de eetgelegenheid duurzaam opgezet. Het restaurant serveert geen eenden- of ganzenlever, kreeft of paling. Enig minpunt is dat het restaurant kweekzalm serveert.
Als tweede eindigen de twee vestigingen van Bagels & Beans (Haarlemmerstraat en Maarsmansteeg) en als derde restaurant Diva (Noordeinde). Eervolle vermeldingen zijn er voor falafelzaak Maoz en de aardappel-afhaalshop Jacketz.
Bron: Leidsch Dagblad
Bijna alle producten bio of regionaal
Fresh 'n Fast meest duurzame Leidse restaurant
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards