PRI aanwezig op biologische gewasbeschermingsmiddelenbeurs in Luzern

De International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA) organiseerde eind oktober de 6e Annual Biocontrol Industry Meeting (ABIM) in Luzern, Zwitserland. Op deze bijeenkomst voor stakeholders op het gebied van biologische bestrijding was ook Plant Research International aanwezig. In een stand werden PHEROBANK, de begin 2011 geïntroduceerde Select-Biocontrol aanpak en Industry Services toegelicht en potentiële samenwerking met industriële partners besproken.

Ruim 500 vertegenwoordigers van 260 bedrijven en organisaties afkomstig uit de hele wereld bezochten de bijeenkomst om informatie, ervaringen en de laatste stand van zaken op gebied van biologische gewasbescherming te delen en zaken te doen.

De markt voor biologische bestrijdingsmiddelen is uitgegroeid tot een industrie met een groot aantal gespecialiseerde bedrijven. Maar ook de grote agrochemische industrie is nadrukkelijk aanwezig.

Voor de producenten van gewasbeschermingsmiddelen is volledige of gedeeltelijke vervanging van chemische door biologische middelen steeds interessanter. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt immers meer en meer beperkt door nieuwe regelgeving. Ook de door afnemers gehanteerde toegestane residuniveaus in voedingsmiddelen worden steeds stringenter. Tenslotte is er het gevaar van de ontwikkeling van resistentie van ziekteverwekkers tegen chemische middelen.

Plant Research International speelt een belangrijke rol door als onderzoekinstelling samen met het bedrijfsleven nieuwe biologische bestrijders te ontwikkelen. Zo werkt Plant Research International aan een duurzame productie.

Bron: Plant Research International

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.