Wereldprimeur wordt vandaag gevierd

Oggu eerste klimaatneutrale biologische frisdrank ter wereld

Organic Beverages BV, maker van de 100 procent biologische frisdrank Oggu (www.oggu.com), is de eerste klimaatneutrale frisdrankproducent ter wereld. Het mission statement van Oggu is 'Enjoy life without harming life' waarmee duurzaamheid in haar DNA is verweven. Vandaag, op Wereld duurzaamheidsdag, zal Oggu zijn bereikte mijlpaal officieel wereldkundig maken en vol trots vieren.

Oggu is een lijn van premium frisdranken welke sinds april 2011 op de markt is. 100 procent biologisch, oftewel: nul procent chemische toevoegingen. Dus een heerlijke en verantwoorde frisdrank zonder kunstmatige kleur-, geur-, zoet- of smaakstoffen zoals gebruikelijk bij andere frisdranken. Oggu is sinds het begin van 2011 verkrijgbaar in meer dan 1000 Nederlandse supermarkten (onder meer Albert Heijn, C1000, Plus en Marqt) en sinds deze zomer ook in België en Engeland.Leonard Freeke, CEO en oprichter van Oggu, nam de verantwoordelijkheid om de Oggu organisatie en haar producten geheel klimaat neutraal te maken. "Dit is een historische mijlpaal, voor ons, maar ook voor de frisdrankindustrie", zegt Freeke. "Door alle effecten op het klimaat mee te nemen worden de werkelijke kosten van ons eten inzichtelijk. Niet alleen bespaart biologische landbouw 50 procent CO2-uitstoot ten opzichte van conventionele landbouw, het is noodzakelijk voor onze planeet om als voedingsproducent geheel klimaatneutraal te opereren." Oggu toont aan dat klimaatneutraliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen één en dezelfde missie zijn.

Oggu sluit met haar duurzame bedrijfsfilosofie naadloos aan op een steeds bewustere consument. Die geeft aan dat hij gezondere producten wil en dat er rekening wordt gehouden met het milieu.

Climate Neutral Group heeft frisdrankproducent Organic Beverages begeleid naar klimaatneutraliteit. Zij hebben geassisteerd in het berekenen van haar CO2-voetafdruk, geadviseerd over reductiemaatregelen en het compenseren van de resterende CO2-uitstoot. René Toet, managing director Climate Neutral Group licht toe. "Wij zijn zeer verheugd met de stappen die Organic Beverages heeft genomen. Zij geven hiermee het voorbeeld aan anderen; nu is de tijd om klimaatneutrale, organische producten te leveren en zo duurzaam en verantwoord ondernemen de standaard te maken."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven