"Geven de kans om te werken en te reïntegreren"

Rondleiding bij sociale werkplaats Den Diepen Boomgaard

Tholen - De deelnemers aan de tweedaagse persbijeenkomst voor de BioFach 2012 zijn rondgeleid op bio-boerderij Den Diepen Boomgaard in Grimbergen (België). Ann Dhondt ontving de groep op 25 oktober op de veelzijdige boerderij en sociale werkplaats.

Klik hier voor een fotoreportage van de rondleiding.

Een deel van de groep kreeg van Ann meer informatie, de andere helft kreeg een rondleiding van Hervé. Hij vertelde meer over de achtergrond. "Den Diepen Boomgaard geeft mensen met een beperking de kans om te werken en te re-integreren", gaf hij aan. Er zijn momenteel een veertigtal personen actief in de diverse afdelingen. "Deze afdelingen hebben ieder een eigen begeleider."

Niet iedereen kan overigens bij Den Diepen Boomgaard aan de slag. Hervé geeft aan dat de cliënten tenminste vijf jaar werkloos moeten zijn en laaggeschoold.Klik hier voor een fotoreportage van de rondleiding.

Al snel blijkt de veelzijdigheid van Den Diepen Boomgaard. Na een blik in de hoevewinkel met onder meer een uitgebreid assortiment aan agf, nemen de bezoekers een kijkje in de bakkerij. Daar bakken de cliënten elke dag onder begeleiding vers brood. "Ook bakken we pizza's en lasagne in de bakkerij." En dan vergeet hij de koekjes nog. Hervé vertelt dat de mueslikoekjes van Den Diepen Boomgaard tot in midden-Nederland bezorgd worden. Sinds vorig jaar wordt met de bio-bakfiets biologisch brood aan huis geleverd.

In de naastgelegen keuken wordt soep bereid, evenals broodjes en slaatjes. "We maken ook soep voor overheidsinstanties. En Bio-Planet neemt wekelijks dertig groentequiches bij ons af."

Klik hier voor een fotoreportage van de rondleiding.Een ander belangrijk onderdeel zijn de groente- en fruitabonnementen van Den Diepen Boomgaard. Inmiddels zijn er al 800 abonnees. Zij betalen een vast bedrag per maand, dan calculeert Daniël wat er precies in komt. Vervolgens werd de rondleiding voortgezet in de tuin. Staf, die verantwoordelijk is voor de teelt, gaf aan dat ze bij Den Diepen Boomgaard tegen een te intensieve teelt aanlopen. "We hebben nu een rotatie van vier jaar. Dit is te weinig, zes of zeven jaar zou ideaal zijn."

Voor meer informatie: www.diepenboomgaard.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven