In Frankrijk is het doel gesteld dat aan het eind van 2012 in kantines van kleuterscholen ten minste twintig procent biologisch voedsel opgediend moet worden.
Het is aan te raden om kinderen al op jonge leeftijd met biologische voedsel in aanraking laten komen, is een goed idee. Dit omdat twee derde van de volwassenen aangeeft ongeveer hetzelfde te eten als in hun jeugd. Om het duurzame aanbod in de kantines te stimuleren is het project 'Nos cantines pour la planète' in het leven geroepen.
Dit project wordt nu op tien kleuterscholen getest. De scholen worden gestimuleerd om meer producten met hoge voedingswaarden in de schoolmaaltijden op te nemen. Begin oktober is ook een besluit genomen om een grotere verscheidenheid van levensmiddelen in de menu's op te nemen. En vanaf 2012 zullen er nog meer biologische producten deel uit gaan maken van de maaltijden.
Abonneren
Vacatures
Meer bio in Franse schoolkantines dankzij 'Nos cantines pour la planète'
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'