
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
Twee nieuwe Duitse biologische rode wijnen bij Natrada
"De wijnboerderij Hoffmann in de Pfalz, waar deze Dornfelder vandaan komt, ligt in Göcklingen tussen Koblenz en Trier. Op de heuvels en de uitgestrekte wijnvelden, in het prachtige landschap van de Moezel groeien de blauwe Dornfelderdruiven. Een typische Duitse Druif, met een innig rode kleur en een heldere fruit smaak. Doordat de druiven laat in de oogsttijd geplukt worden, is het de hoge rijpheid die juist de aromatische geur en fruitige smaak geven. De druiven worden zorgvuldig geperst zodat de pure druivenmost na een langzame gisting een echte kwaliteitswijn wordt. De wijn bevat om die reden weinig alcohol. Ze heeft een mooie smaak die licht en fris is, die het beste te vergelijken is met wit steenfruit en frisse appels. Kortom, deze wijn past goed bij een maaltijd met veel groenten en salades", besluit Van Huffelen.
"De druiven van de Spätburgunder uit Württumberg is een afgeleide van de al bekende Pinot Noir druif. Hij behoort tot de edele rode wijnen en wordt geteeld in de provincie Württumberg vlak bij Heilbronn. Op de wijngaarden van Karl Frisch (anno 1870) in Willenbach-Dieblesberg wordt sinds 1988 op biologische wijze druiven geteeld en verwerkt."
De Spätburgunder groeit op een warme, vruchtbare, losse en niet te droge grond. Deze grond is optimaal voor de groei en rijping van deze druif. Kenmerkend voor deze wijn is de eigenheid.
"Dat wil zeggen dat er geen massaproductie is en er niet gemixt wordt met andere jaren en dat is nu juist zo bijzonder", vertelt Van Huffelen enthousiast verder. "Zo krijg je een goede wijn met een geheel eigen spannende smaak. Er is geen jaar dat deze wijn hetzelfde smaakt. De wijn is warm, vol en elegant en past bij een heerlijke bourgondische maaltijd. De wijn kan ook goed toegepast worden als basis voor vele stoofpotten met vlees en groenten. Deze Spätburgunder is ook heerlijk bij wild en gevogelte."
Beide wijnen hebben een consumentenprijs van 6,98 euro.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-23 Frisdrank krijgt meer diepgang met echte ingrediënten
- 2023-05-17 Voelkel doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen
- 2023-05-12 Limited edition Zomerdrank nu verkrijgbaar
- 2023-05-04 "Als het aan de eigenaars ligt, hebben we morgen al een volledig biologisch wijnassortiment"
- 2023-05-04 Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen
- 2023-04-19 Stop je wijnfles in de grond
- 2023-04-18 Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol
- 2023-04-06 "De hele voorraad is inmiddels verkocht"
- 2023-03-31 Nieuw sap combineert gember en kurkuma met goji
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's
- 2023-03-01 Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn