Twee nieuwe Duitse biologische rode wijnen bij Natrada
"De wijnboerderij Hoffmann in de Pfalz, waar deze Dornfelder vandaan komt, ligt in Göcklingen tussen Koblenz en Trier. Op de heuvels en de uitgestrekte wijnvelden, in het prachtige landschap van de Moezel groeien de blauwe Dornfelderdruiven. Een typische Duitse Druif, met een innig rode kleur en een heldere fruit smaak. Doordat de druiven laat in de oogsttijd geplukt worden, is het de hoge rijpheid die juist de aromatische geur en fruitige smaak geven. De druiven worden zorgvuldig geperst zodat de pure druivenmost na een langzame gisting een echte kwaliteitswijn wordt. De wijn bevat om die reden weinig alcohol. Ze heeft een mooie smaak die licht en fris is, die het beste te vergelijken is met wit steenfruit en frisse appels. Kortom, deze wijn past goed bij een maaltijd met veel groenten en salades", besluit Van Huffelen.
"De druiven van de Spätburgunder uit Württumberg is een afgeleide van de al bekende Pinot Noir druif. Hij behoort tot de edele rode wijnen en wordt geteeld in de provincie Württumberg vlak bij Heilbronn. Op de wijngaarden van Karl Frisch (anno 1870) in Willenbach-Dieblesberg wordt sinds 1988 op biologische wijze druiven geteeld en verwerkt."
De Spätburgunder groeit op een warme, vruchtbare, losse en niet te droge grond. Deze grond is optimaal voor de groei en rijping van deze druif. Kenmerkend voor deze wijn is de eigenheid.
"Dat wil zeggen dat er geen massaproductie is en er niet gemixt wordt met andere jaren en dat is nu juist zo bijzonder", vertelt Van Huffelen enthousiast verder. "Zo krijg je een goede wijn met een geheel eigen spannende smaak. Er is geen jaar dat deze wijn hetzelfde smaakt. De wijn is warm, vol en elegant en past bij een heerlijke bourgondische maaltijd. De wijn kan ook goed toegepast worden als basis voor vele stoofpotten met vlees en groenten. Deze Spätburgunder is ook heerlijk bij wild en gevogelte."
Beide wijnen hebben een consumentenprijs van 6,98 euro.