Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gevel beklad en klanten opgesloten

Whole Foods-winkel belegerd tijdens Occupy-protest

Een handvol demonstranten hebben woensdag 2 november de Whole Foods-winkel in Oakland belegerd. Aanleiding zijn valse geruchten die de ronde deden. Er werd beweerd dat managers gedreigd hadden met ontslag voor de medewerkers die mee zouden doen met de 'Occupy Oakland'-staking.



Een raam werd ingeslagen en andere spoten het woord Strike met grote letters op de gevel. Alsof dit nog niet voldoende was, werden de deuren gebarricadeerd door de demonstranten, 75 klanten van Whole Foods werden hierdoor in de winkel opgesloten. En in de tussentijd gooiden de demonstranten met stenen, waardoor een raam sneuvelde.

De Oakland Tribute meldt dat andere demonstranten voorkwamen dat de herrieschoppers verdere acties ondernamen.



Op de Northern California Twitter-account van Whole Foods werd ondertussen gereageerd op de geruchten. "Ondanks wat mensen zeggen, wij hebben net met ontslag gedreigd. We hebben medewerkers die mee wilden doen zelfs aangeboden om wat diensten te wisselen."
Publicatiedatum: