Smaak en duurzaamheid
Voor de vierde keer wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Dit jaar staan smaak en duurzaamheid centraal. Wie weet dit als beste te combineren? René van der Veer van De Veldkeuken uit Bunnik behaalde met zijn Levainbrood de finale.Watermolen De Veldkeuken gebruikt uitsluitend Nederlandse, biologische grondstoffen. Het meel wordt gemalen op een watermolen. René maak het brood door middel van natuurlijke gisting (een Franse methode van zuurdesem brood). Dit zorgt ervoor dat het brood een mooie structuur krijgt, een rijke smaak heeft en een heerlijke korst.
Finale in Baarn De smaakjury zal op 22 november in Baarn de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet bekend gemaakt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum, samen met Foodlog.nl en de Taskforce Multifunctionele Landbouw.
Klik hier om het filmpje te bekijken en te stemmen.