
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Stempelkunst met een fruitig gezicht
Nature & More werkt samen met Japanse stempelkunstenaar
Masaaki Oyamada werkt met een bijzonder medium. Hij snijdt handmatig stempels uit, die vervolgens kunnen worden gebruikt om de afbeelding eindeloos te reproduceren. Hiermee bouwt Oyamada voort op de klassieke Japanse traditie van de houtgravure, wereldberoemd geworden door kunstenaars als Hokusai en Hiroshige. Zijn stempels zijn afwisselend geïnspireerd op de natuur en op een persoonlijk verhaal. Het werk sluit naadloos aan op de filosofie van Nature & More, dat het menselijke verhaal achter biologische producten wil vertellen. De kunstenaar maakt sinds februari 2010 elke dag minstens één stempel.
Wie het werk van de Japanse kunstenaar wil bekijken, kan aanstaande zaterdag 5 november terecht in Rotterdam. In Lokaal Espressobar Rotterdam wordt 's middags de expositie 'ONE STAMP in a day' geopend. Hier worden alle stempels getoond die Oyamada maakte in de afgelopen anderhalf jaar. Het logo voor de #Fruitface actie is een van de honderden stempels, en wel van 18 oktober 2011. Het logo kan omgedraaid worden en toont afhankelijk van de stand een lachend of slapend gezichtje, bestaand uit twee sinaasappelpartjes.
Nature & More is het 'trace and tell' merk van Eosta, Europees marktleider in biologische groente en fruit. Via het model van de duurzaamheidsbloem communiceert Nature & More negen verschillende aspecten van de sociale en ecologische duurzaamheid van elk product, aan de hand van het verhaal van de biologische boer. De samenwerking met Oyamada kwam tot stand via Rob van Gijzelen van Stichting 0.0.
Voor meer informatie:
Nature & More #fruitface: www.natureandmore.com/welkom. En kijk op deze website voor meer informatie over Masaaki Oyamada.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation