Jumbo Groningen winnaar Eko Award én Fairtrade Award

Het Jumbo-filiaal aan de Boumaboulevard in Groningen is de opvallende winnaar van de EKO-Award én de Fairtrade Award 2011. Dit Jumbo-filiaal haalt deze dubbelslag binnen door de allermeeste biologische én fairtrade producten in Nederland aan te bieden, 1069 EKO producten en 297 Fair Trade producten. Vijf jaar lang was het Plus-filiaal in Amersfoort de winnaar van de EKO Award, een ongekend goede prestatie, maar deze ondernemer moet dit jaar helaas genoegen nemen met de tweede prijs. Milieudefensie feliciteert de winnaar en de andere toppers in de top 10 met hun prestatie.

Milieudefensie reikte de prijzen tijdens een feestelijke én verantwoorde lunch uit aan bedrijfsleider van het winnende Jumbo filiaal van Rona. "Deze twee prijzen danken wij aan de inzet van ons hele team. We bieden nu een volledig aanbod zodat de klant niet meer misgrijpt. Volgend jaar gaan we voor nog een beetje beter!", reageert Rona. Ook Burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel was aanwezig bij de uitreiking. Rehwinkel: "Ik had persoonlijk niets met Fairtrade en dat is veranderd. Ik ben een believer geworden. Wij willen Fairtrade-gemeente blijven en daarin in de voorhoede blijven. Jumbo staat op deze manier terecht in de belangstelling. Ik hoop dat zij een voorbeeld zullen zijn zodat ook andere ondernemers believer gaan worden."Ook Klaas Breunissen van Milieudefensie hoopt dat meer supermarkten het goede voorbeeld volgen van de winnaar van beide awards. Breunissen: "Supermarkten moeten hun verantwoordelijkheid nemen zodat klanten voor duurzaam kunnen kiezen. Bij een groot genoeg aanbod is het hele boodschappenlijstje van de klant duurzaam te verkrijgen. Daar moeten we naar toe."

De Nederlandse Supermarkten hebben in één jaar tijd hun aanbod van fairtrade producten met 40 procent vergroot. Ook het aanbod van biologische producten maakte een groeispurt door, een stijging van 30 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie, een onderzoek naar het aanbod duurzame producten in bijna 600 supermarktenfilialen. Op dit moment hebben winkels gemiddeld 116 biologische en 28 fairtrade-producten in de schappen liggen.

Kijk voor meer informatie over de ekotellingen op www.ekotellingen.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.