Studenten Master Organic Agriculture krijgen beeld van toekomst tijdens bijeenkomst

Woensdag 2 november kwamen bij Wageningen Universiteit zo'n 35 studenten uit de hele wereld bij elkaar, van Nederland tot Australië en van Ethiopië tot China. De studenten zijn dit jaar begonnen met hun Master Organic Agriculture. De bijeenkomst was bedoeld om de studenten een beeld te geven waar ze met de studie Organic Agriculture terecht kunnen komen.

De Master bestaat nu negen jaar en in die periode hebben ruim 200 studenten uit meer dan 40 landen de opleiding geheel of gedeeltelijk gevolgd. De instroom is heel divers, en ook de plekken waar de studenten terecht komen varieert: in de agrarische sector, het onderzoek en het internationale bedrijfsleven. Ook Marian Blom, projectleider regelgeving bij Bionext en Rita van Leeuwen, werkzaam bij het Centrum Biologische Landbouw in Flevoland hebben deze studie gevolgd en deelden hun werkervaringen met de groep. Beiden waren eensgezind in hun mening: de Master Organic Agriculture is een waardevolle opleiding, laat de samenhang in plantaardige en dierlijke productie zien en heeft aandacht voor de markt en consumentenkant.

"Als je kijkt naar de gestaag stijgende toestroom van internationale studenten en de positieve verhalen dan kan je niet anders concluderen dan dat Wageningen met deze opleiding bijdraagt aan kennisontwikkeling en kennisverspreiding van duurzame biologische landbouwsystemen", reageert Marian Blom.

Voor meer informatie over de opleiding: Cor.langeveld@wur.nl

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven