Unieke foto-expositie toont vitaliteit BD-landbouw

Doorschakelen op het Demeter plein tijdens BioVak 2012

Inspiratie en informatie zijn volop aanwezig op het Demeter-plein tijdens de BioVak op 18 en 19 januari in Zwolle. Informatie omdat er voortdurend ervaren boeren, coaches en deskundigen op het plein aanwezig zullen zijn voor speeddating waarbij - aansluitend op het omschakelthema van de BioVak- 'doorschakelen' naar biologisch -dynamische landbouw en voeding centraal staat voor zowel boeren als winkeliers. Inspiratie via een fotografische installatie van Frederiek Bosch (1987) en Dette van der Molen (1953) waarin de vitaliteit van de biodynamische landbouw en voeding uitdagend en op vernieuwende wijze in beelden is verwerkt.

Voor het tweede jaar in successie werken BD-opleidingscentrum Warmonderhof, de BD-vereniging, Stichting BD Grondbeheer en Stichting Demeter samen aan een gemeenschappelijk Demeter-plein. De opgedane ervaring van vorig jaar is gebruikt om het plein levendiger te maken en inspirerend voor alle bezoekers die geïnteresseerd zijn in biologisch-dynamische landbouw en voeding. Het plein bestaat uit vier belangrijke elementen.

Tentoonstelling

De kracht van biologisch -dynamische landbouw is ondermeer de integrale benadering, kijkend naar het bedrijf als levend organisme, met veel aandacht voor de zintuiglijke waarneming. En juist omdat lang niet alles in woorden te vangen is, heeft Frederiek, mede geïnspireerd door haar moeder, BD-bloementeler Dette van der Molen een aantal reportages gemaakt die worden verwerkt in een fotografische installatie waarin de kern van BD-landbouw voelbaar wordt. Frederiek: "De mensen die zich bezighouden met biologisch- dynamische landbouw en voeding, zijn voor mij een soort helden, die ik door middel van mijn fotografie wil uitlichten en een eerbetoon wil brengen." Klik hier voor meer informatie over de expositie.Rondetafels

Bezoekers op het plein kunnen al hun vragen kwijt aan een van de ronde tafels waar bij toerbeurt ervaren boeren, coaches, opleiders en kenners over opvolging en bedrijfscontinuïteit aanwezig zijn. Zij gaan in op uw vragen over de mogelijkheden tot scholing, opvolging of begeleiding bij het 'doorschakelen' naar Demeter.

Demeter-winkel

Op het plein wordt een winkel met vers- en droogwaren ingericht waarin bezoekers kunnen zien dat je volledig kunt winkelen in Demeter kwaliteit. Deze winkel houdt natuurlijk ook proeverijen en heeft een aankleding die laat zien hoe je de klant kunt informeren en verleiden om producten van Demeter-kwaliteit uit te proberen.

Demeter-horeca

Primeur voor de BioVak is dat het plein is gekoppeld aan een Horeca terras waar uitsluitend drankjes en snacks van Demeter-kwaliteit verkrijgbaar zijn. Hiermee kunnen alle bezoekers het nuttige met het aangename verenigen.

Tenslotte is er evenals vorig jaar weer 'levende have' op het Demeterplein. Een workshopprogramma is in voorbereiding. Tijdens de BioVak zal er een borrel worden georganiseerd voor iedereen die in biologisch- dynamische landbouw en voeding geïnteresseerd is.

Hoofdsponsors van het Demeterplein zijn: Ecomel, Eosta, Odin en Udea.

Voor meer informatie: Stichting Demeter, Bert van Ruitenbeek, 06-20731016.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven