Is de pasta van bio-graan uit Wilp de lekkerste van heel Nederland?

Aspergebitterballen, oranje paprika ijs, de smeuïge gerookte paling? Of wordt het Levainbrood, knoflookpuree of de Olmenhorst appeltaart? Valt u voor de biologische pasta, de boerenkaas uit Friesland of het Lakenvelder jong rundvlees? Waar loopt bij u het water van in de mond? Heel Nederland kan de filmpjes over deze lekkere producten en de enthousiaste producenten bekijken, op www.syntens.nl/desmaakvanNL. Stemmen kan tot één dag voor de finale, die plaatsvindt op 22 november.

Voor de vierde keer wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Dit jaar staan smaak en duurzaamheid centraal. Wie weet dit als beste te combineren? Willy Gooiker van Bio Godico uit Wilp behaalde de finale met pasta van biologisch geteeld graan, waar zelfs Italianen dol op zijn. De diverse graanrassen en –soorten voor het meel voor de pasta van Bio Godico worden biologisch geteeld op het bedrijf. De smaak blijft perfect behouden door de ambachtelijke wijze van drogen. Het product is lang houdbaar.


Regio biedt zoveel mogelijkheden

Het bedrijf van Willy is al meer dan tien jaar biologisch. De regio biedt zoveel mogelijkheden om uitstekende producten te produceren. Willy vindt het mooi om zijn landbouwbedrijf daarvoor in te zetten. De uitdaging voor hem is het zo smakelijk maken van pasta en brood dat bij consumenten de vleesbehoefte afneemt. Zelfs een Italiaans restaurant met een Italiaanse eigenaar in de regio gebruikt de pasta in zijn zaak als streekproduct.

Bekijk hier het filmpje over de pasta.
Finale in Baarn

De smaakjury zal op 22 november in Baarn de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet bekend gemaakt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum, samen met Foodlog.nl en de Taskforce Multifunctionele Landbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven