Voor de vierde keer wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Dit jaar staan smaak en duurzaamheid centraal. Wie weet dit als beste te combineren? Willy Gooiker van Bio Godico uit Wilp behaalde de finale met pasta van biologisch geteeld graan, waar zelfs Italianen dol op zijn. De diverse graanrassen en –soorten voor het meel voor de pasta van Bio Godico worden biologisch geteeld op het bedrijf. De smaak blijft perfect behouden door de ambachtelijke wijze van drogen. Het product is lang houdbaar.
Regio biedt zoveel mogelijkheden
Het bedrijf van Willy is al meer dan tien jaar biologisch. De regio biedt zoveel mogelijkheden om uitstekende producten te produceren. Willy vindt het mooi om zijn landbouwbedrijf daarvoor in te zetten. De uitdaging voor hem is het zo smakelijk maken van pasta en brood dat bij consumenten de vleesbehoefte afneemt. Zelfs een Italiaans restaurant met een Italiaanse eigenaar in de regio gebruikt de pasta in zijn zaak als streekproduct.Bekijk hier het filmpje over de pasta.