Walter Geuens:

"Verwacht dat bio-teelt economische activiteit wordt"

Walter Geuens van de Belgische telerscoöperatie Greenpartners ziet een groeiende biologische markt. "Nu zien mensen biologisch telen vooral als een visie, maar ik verwacht dat het een economische activiteit wordt. Dit mag wel moderner in België."

Volgens hem is het probleem bij supermarkten dat ze willen dat het product er perfect uit ziet en lijkt op een conventioneel product. "Dat is erg moeilijk bij bio-teelt. Maar de mogelijkheden zijn er en dit gaat ook groeien."

Vanaf 15 november 2011 zal de fusie tussen Greenpartners en Veiling Brava operationeel zijn. Geuens benadrukt het belang van samenwerking in deze moeilijke tijd. "In het belang van het voortbestaan van de tuinbouw moeten we samenwerken."De samenwerking tussen Greenpartners en Brava begon twee jaar geleden op het gebied van bio, maar aan een mogelijke fusie werd pas in juni 2011 gedacht. "We kwamen erachter dat van de tien grootste klanten van beide bedrijven er negen gemeenschappelijk zijn. Het is toch te gek dat twee kleintjes dezelfde klanten bedienen en niet samenwerken? Hiermee kunnen we continuïteit vasthouden en grotere hoeveelheden leveren."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven