Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positieve groei voor bio in Duitse retail

De geschatte totaalomzet van biologische producten in Duitsland is in 2010 stabiel gebleven ten opzichte van het voorgaande jaar. Met 5,9 miljard euro bleef de omzet opnieuw net onder de zes miljard euro.

De huidige cijfers zijn een reden tot vreugde in de winkels. In de winkels is de verkoop van biologische producten namelijk gemiddeld met acht procent toegenomen. Volgens het adviesbureau Klaus Braun zijn de verkopen in natuurvoedingswinkels en biologische supermarkten zelfs met tien procent toegenomen.

Sinds een aantal jaar neemt ook het biologisch landbouwareaal jaarlijks gemiddeld met vijf procent toe. In 2010 was dit nog met 4,6 procent. Zes procent van de totale landbouwoppervlakte is biologisch. Op politiek niveau is de wens uitgesproken om in 2020 een aandeel van twintig procent te bereiken. De verwachting is dat dit jaar de grens van één miljoen hectare aan biologisch landbouwareaal overschreden zal worden. Eind 2010 lag dit namelijk nog op 990.702 hectare.

Bron: Marktbericht BioFach 2012

Publicatiedatum: