Naast Eu ook naar VS en Japan

Roemenië exporteert steeds meer bio-producten

De export van biologische producten vanuit Roemenië is het afgelopen jaar gestegen, maar het aandeel is nog altijd laag. Roemenië richt zich naast andere landen in de EU ook op de Verenigde Staten en Japan. Dat verklaarde de voorzitter van de vereniging 'Associatia Bio-Romania', Marian Cioceanu. Dit was tijdens de zestiende internationale landbouwbeurs Indagra, die van 16 tot en met 23 oktober in Boekarest plaats heeft gevonden.

Uit cijfers vanuit de vereniging blijkt dat in 2011 al voor 250 miljoen euro aan biologische producten geëxporteerd is, in vergelijking met slechts ongeveer 100 miljoen euro in het voorgaande jaar. Net als in 2010 gaat het hierbij vooral om graanproducten, groenten, wijn, thee, honing en bessen. De vraag naar deze voedingsmiddelen is groter dan het aanbod van de Roemenen. De meeste producten worden in landen als Duitsland en België verwerkt en dan weer uitgevoerd.

Het areaal is in 2011 fors uitgebreid, van 40.000 hectare naar 300.000 hectare. Het aantal bedrijven ligt nu op 4500, maar de meeste bedrijven zijn klein.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven