Noodzaak lijkt af te nemen

Groentetas van Odin bestaat 17 jaar

De biologische groentetas van Odin, versgroothandel in Geldermalsen, bestaat 17 jaar. Elke week halen 16.000 abonnees hun kleine of grote groentetas op bij verschillende speciaalzaken.

Voor de groentetas zijn met biologische telers afspraken gemaakt over teelt en volume. Een planner onderhoudt contact met de boeren en bepaalt daarna welke producten in de groentetas komen. Hoewel de biologische markt in Nederland gestaag groeit, is het aantal abonnees van de groentetas de laatste vijf jaar nauwelijks gestegen. Doordat biologisch voedsel toegankelijker is geworden, neemt de noodzaak een groentetas te hebben af. "Ook supermarkten hebben biologische producten opgenomen in hun assortiment", zegt Odin-directeur Koos Bakker. "Daarnaast sloten veel groentespeciaalzaken hun deuren, waarmee voor ons afhaalpunten verdwenen."

Volgens Marieke Meeusen, co├Ârdinator markt- en ketenonderzoek biologisch voedsel aan de Wageningen Universiteit en Researchcentrum, zijn het niet alleen meer de 'geitenwollensokkentypes' die biologisch eten. "Mensen vinden het ook gewoon lekkerder." Initiatieven zoals de Odin-groentetas dragen volgens haar bij aan het inburgeren van biologisch voedsel.

Bron: Profnews

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven