Macedonië viert enorme groei in bio met Organic Food Festival

Macedonië is marktleider in de biologische productie in de regio. Met het Organic Food Festival (30 oktober) wilde men het belang van natuurlijke, biologische voeding benadrukken voor de gezondheid van de huidige en toekomstige generaties, maar ook voor het behoud van de biodiversiteit. Dertig biologische voedselproducenten presenteerden hun producten.

De biologische productie van levensmiddelen wordt steeds herkenbaarder en meer toegankelijk voor de burgers. Dit zei Ljupco Dimovski, minister van Landbouw, Bosbouw en Waterbeheer bij de opening van het eerste Organic Food Festival. Het motto van het festival op Macedonia Square in Skopje is 'From nature for me'. De markt is georganiseerd door het ministerie, in samenwerking met de Macedonian Organic Producers Federation.

Dimovski zei dat de voortdurende groei en ontwikkeling van de biologische productie niet onopgemerkt is gebleven in Macedonië. In 2010 vertoonde deze sector de grootste groei als het gaat om het aantal producenten en het areaal. Het aantal gecertificeerde producenten van biologische voeding lag in 2009 op 321, in 2010 waren dit er 562. Het gecertificeerde areaal groeide van 1.400 hectare in 2009 naar 5.225 hectare in 2010.

Vooral de graanproductie groeide, dit werd verhoogd met meer dan 2.300 hectare in slechts één jaar. Ook werd een grote groei geregistreerd in de biologische druiventeelt, van 60,4 hectare in 2009 naar 244 hectare in 2010. In de veeteelt steeg met name het aantal schapen, van 22.000 tot 100.000.

Bron: EMG

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven