Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Macedonië viert enorme groei in bio met Organic Food Festival

Macedonië is marktleider in de biologische productie in de regio. Met het Organic Food Festival (30 oktober) wilde men het belang van natuurlijke, biologische voeding benadrukken voor de gezondheid van de huidige en toekomstige generaties, maar ook voor het behoud van de biodiversiteit. Dertig biologische voedselproducenten presenteerden hun producten.

De biologische productie van levensmiddelen wordt steeds herkenbaarder en meer toegankelijk voor de burgers. Dit zei Ljupco Dimovski, minister van Landbouw, Bosbouw en Waterbeheer bij de opening van het eerste Organic Food Festival. Het motto van het festival op Macedonia Square in Skopje is 'From nature for me'. De markt is georganiseerd door het ministerie, in samenwerking met de Macedonian Organic Producers Federation.

Dimovski zei dat de voortdurende groei en ontwikkeling van de biologische productie niet onopgemerkt is gebleven in Macedonië. In 2010 vertoonde deze sector de grootste groei als het gaat om het aantal producenten en het areaal. Het aantal gecertificeerde producenten van biologische voeding lag in 2009 op 321, in 2010 waren dit er 562. Het gecertificeerde areaal groeide van 1.400 hectare in 2009 naar 5.225 hectare in 2010.

Vooral de graanproductie groeide, dit werd verhoogd met meer dan 2.300 hectare in slechts één jaar. Ook werd een grote groei geregistreerd in de biologische druiventeelt, van 60,4 hectare in 2009 naar 244 hectare in 2010. In de veeteelt steeg met name het aantal schapen, van 22.000 tot 100.000.

Bron: EMG
Publicatiedatum: