In vele wijngebieden is het inmiddels heel gewoon. Verantwoord of biodynamisch produceren, luisteren naar moeder aarde, niet bijmesten of water geven. Kortom: wijn maken zoals de natuur het bedoeld heeft. Ook in de Portugese Dourovallei, waar port wordt gemaakt, blijft men niet achter. Dit najaar brengt topmerk Graham’s een port op de markt die gemaakt is van biologisch geteelde druiven: Graham's Natura Reserve Port. Het brede assortiment kwaliteitsports van Graham’s wordt hiermee nog completer.
Aandacht voor de natuur, het milieu en bescherming van het cultureel erfgoed staan bij Graham's hoog in het vaandel en zijn een geïntegreerd onderdeel van de lange termijnvisie van het bedrijf dat behoort aan de Symington Family. De Dourovallei zelf overigens staat sinds 2001 op de UNESCO-lijst van de werelderfgoederen en is hiermee een zeer bijzonder plekje op onze aardbol geworden. Een aantal jaren geleden is de Symington Family gestart met biologische wijnbouw op een areaal van 126 hectare wijngaard, die met de oogst van 2010 volledig gecertificeerd duurzaam is. Hiermee speelt het bedrijf niet alleen in op de algemene ontwikkelingen in de wijnbouw, maar ook op de toenemende vraag vanuit de markt naar biologische producten.
De Graham's Natura is het meest recente bewijs van de betrokkenheid die het bedrijf heeft bij het milieu. De port wordt geproduceerd van druiven die geteeld worden in biologische wijngaarden bij Quinta das Lages en Quinta da Vilarica op 150-350 meter boven de zeespiegel. Hier is voldoende wind en weinig neerslag, waardoor de wijnstokken op natuurlijke wijze hun afweersysteem ontwikkelen. Richtlijnen voor biologische wijnbouw worden gevolgd en de natuurlijke cyclus van de wijngaard gerespecteerd. Het gevolg is dat de wijnstok zijn eigen opbrengst bepaalt en kleinere druiven produceert met meer geconcentreerd fruit.
De geur van de Graham's Natura is fris, bloemig en elegant. In lijn met de generieke stijl van Graham's wijnen is de smaak rijk, zoet en fruitig. Serveer Graham's Natura in een goed wijnglas, op 16-18 °C. Mooie combinatie met rijke, noten- of chocoladedesserts of bij stevige, uitgesproken kaassoorten zoals een rijpe, blauwdooraderde Stilton of een oude, harde Hollandse kaas.
Graham's Natura Reserve Port is vanaf half november bij Gall & Gall verkrijgbaar
voor 12,99 euro, www.gall.nl.
Graham's wijnen worden tevens verkocht via de ruim 100 wijnspeciaalzaken die aangesloten zijn bij de Wijnkring, www.wijnkring.nl. Voor meer informatie: www.grahams-port.com

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken
- 2022-05-20 Goeie Mie Gin haalt investering op bij Dragons’ Den
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'
- 2022-03-21 Molenhof Talks ontving Camille Depuydt van 'Pajottenlander'