Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NaturaSì noteert omzetgroei van 19,8%

Bio-verkoop in Italië nog steeds groeiende

Zoals elk jaar ter gelegenheid van Sana, zijn de cijfers van de productie en verkoop in de Italiaanse biologische sector onthuld. Hieruit blijkt dat biologisch nog volop in ontwikkeling is.
 
In de derde week van augustus steeg de bio-omzet van Coop, bijvoorbeeld met 28 procent ten opzichte van 2010. Dit is zeer belangrijk, omdat Coop de meest toonaangevende Italiaanse retailer is. Volgens de manager van de supermarktketen Despar, Gianluca Di Venanzo, is de biologische omzet van Despar in 2010 met 31 procent toegenomen.

Kijkend naar de gespecialiseerde bio-winkels, is NaturaSì met 19,8 procent gegroeid in 2010. Dit bedrijf heeft 88 biologische supermarkten, twee restaurants en een slagerij. Dit is een bijna twee keer hogere groei dan die van de verkopen in de reguliere supermarkten. Onafhankelijke winkels noteerden een lagere, maar toch positieve groei. Volgens een steekproef steeg de omzet tussen de tien en achttien procent.

Bron: Organic-Market.info



 
Publicatiedatum: