Het subthema van deze editie van het Beter Eten Congres is het terugdringen van voedselverspilling. Een actueel en belangrijk onderwerp aangezien in het traject 'van grond tot mond' 30 tot 50 procent voedsel en voedselproducten worden weggegooid.
Sprekers en workshops
Het Beter Eten Congres 2011 richt zich vooral op producenten, voedselverwerkers, retailers en partijen in de out of home markt. Naast enkele internationaal aansprekende inleiders ligt de nadruk dit jaar sterk op praktische workshops om bijzondere ideeën zelf vorm te geven en bestaan er ruime mogelijkheden om te netwerken.Onder meer Henk Gerbers (van stichting Merkartikel Bio+) zal vertellen over de succesfactoren en uitdagingen van Bio+.
Organisatie
Het Beter Eten Congres 2011 is een initiatief van Agro & Co, Wageningen UR Food & Biobased Research en ZLTO en wordt ondersteund door een aantal sponsors. De eerste editie (september 2010), met deelname van onder andere de toenmalige minister van LNV, kende 350 deelnemers. Deze waardeerden het evenement met een acht (op een schaal van tien).Klik hier om aan te melden.
Bron: ZLTO