Subthema is terugdringen voedselverspillingen

Volgende week Beter Eten Congres 2011

Het 1931 Congrescentrum Brabanthallen in 's-Hertogenbosch vormt op 7 november (van 12:30 tot 20:30 uur) het toneel voor het Beter Eten Congres 2011. Partijen binnen de agrofoodketen en direct gerelateerde betrokkenen, worden bijgepraat over de mogelijkheden om tot een voedselaanbod te komen dat in veel opzichten beter is: beter voor jezelf, beter voor je omgeving, beter voor de producent.

Het subthema van deze editie van het Beter Eten Congres is het terugdringen van voedselverspilling. Een actueel en belangrijk onderwerp aangezien in het traject 'van grond tot mond' 30 tot 50 procent voedsel en voedselproducten worden weggegooid.

Sprekers en workshops

Het Beter Eten Congres 2011 richt zich vooral op producenten, voedselverwerkers, retailers en partijen in de out of home markt. Naast enkele internationaal aansprekende inleiders ligt de nadruk dit jaar sterk op praktische workshops om bijzondere ideeën zelf vorm te geven en bestaan er ruime mogelijkheden om te netwerken.

Onder meer Henk Gerbers (van stichting Merkartikel Bio+) zal vertellen over de succesfactoren en uitdagingen van Bio+.

Organisatie

Het Beter Eten Congres 2011 is een initiatief van Agro & Co, Wageningen UR Food & Biobased Research en ZLTO en wordt ondersteund door een aantal sponsors. De eerste editie (september 2010), met deelname van onder andere de toenmalige minister van LNV, kende 350 deelnemers. Deze waardeerden het evenement met een acht (op een schaal van tien).

Klik hier om aan te melden.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven