Landjuweel De Hoeven beste leerbedrijf 2011

Uit de genomineerden is Zorgboerderij Landjuweel 'De Hoeven' uit Dalfsen bij Aequor gekozen als winnaar Beste leerbedrijf van 2011. Dat werd donderdagmiddag 27 oktober bekend gemaakt. De twee andere genomineerden, Bloemenspeciaalzaak De Stijl uit Nieuwegein en R. van der Spek Hoveniersbedrijf bv uit Benthuizen werden eveneens geroemd om hun passie en professionaliteit.

Professionaliteit en rentmeesterschap

De drie bedrijven zijn afkomstig uit verschillende sectoren en hebben daarmee een eigen cultuur, structuur en markt. Wat deze bedrijven karakteriseert is hun grote professionaliteit, de passie waarmee jonge mensen al werkend en lerend op hun toekomst worden voorbereid en de gedrevenheid waarmee mensen zich blijven ontwikkelen. Ook het rentmeesterschap krijgt in het kader van duurzaamheid veel aandacht. Daarmee zijn deze drie genomineerde leerbedrijven voorbeelden voor de bedrijfstak en pareltjes in het domein voedsel, natuur en leefomgeving als het gaat om de ontwikkeling van mensen.

Koploper

Landjuweel 'De Hoeven' onderscheidt zich door al jaren koploper in de sector te zijn. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren doorontwikkeld door opvallende en relevante maatschappelijke keuzes te maken, passend bij de onderneming. Er zijn keuzes gemaakt waarbij duurzaamheid en economie als fundament voor het bedrijf hand in hand gaan en waarbij de verbinding is gelegd met andere sectoren. Het zijn van leerbedrijf is volledig geïntegreerd in de bedrijfsvoering.

Kwaliteit van het leerproces

Aangezien het hier een verkiezing betreft voor het beste leerbedrijf heeft de jury speciaal gekeken naar de kwaliteit van het leerproces. Op Landjuweel 'De Hoeven' worden studenten van verschillende niveaus opgeleid. Bijzonder is dat dit gebeurt vanuit een geheel eigen visie op het leren door jonge mensen. Een visie waarbij talenten van jonge mensen worden ontwikkeld door ze te laten doen waar ze goed in zijn, plezier in hebben en dit te verbinden aan de leeropgave vanuit de opleiding.

Bron: Aequor

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven