
Met de game willen de initiatiefnemers leerlingen van groep 7 en 8 basisschool (jongeren van tien t/m twaalf jaar) bewust maken van duurzame landbouw. "Spelenderwijs wordt het duidelijk wat hier allemaal bij komt kijken. Wij geloven echt dat je op een speelse manier bewustwording tot stand kunt brengen."

Momenteel maken de kinderen die de game spelen kans op een gratis bezoek met de hele klas aan een biologisch bedrijf. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Centrum Biologische Landbouw. "Er zijn flyers uitgedeeld bij de biologische boerderijen en op scholen. Op de flyer staat een inlogcode, zodat ze een gedeelte van het spel kunnen spelen."
Serious games
Ingrid bedacht met Eric Klok en Yvonne Teuben (Pixelpixies) een aantal serious games toen zij hoofdredacteur was van het jongeren weekblad Tina (Sanoma). "We ontdekten toen dat het concept van een online spel met een diepere boodschap werkte. Het zette de meiden ook daadwerkelijk in beweging. Ze kwamen vanachter het scherm en gingen met de informatie aan de slag. Al spelend valt er veel te leren."
De bedoeling van het spel is dat de kinderen beseffen dat ze met hun vork het verschil kunnen maken voor zichzelf, hun directe omgeving en uiteindelijk voor het welzijn van onze aardbol. "Om Villa Eeckhoorn te ontwikkel en te bouwen hebben we een aantal sponsors kunnen vinden. Al met al heeft het hele proces twee jaar geduurd." Er zijn nu twee afleveringen te spelen. Ingrid vertelt dat per 1 januari 2012 het spel uit zes afleveringen zal bestaan.
"Straks kunnen docenten iedere week één aflevering met een klas via het digitale schoolbord spelen of in één week alle zes afleveringen behandelen. Het is een compleet concept, aangevuld met lesbrieven. Dankzij de medewerking van een aantal docenten sluit de content aan op het onderwijscurriculum."
Voor meer informatie: Ingrid Kluvers, Stichting RichtingGroen.