VS: Documentaire zet jonge bio-boeren neer als rocksterren

Een Amerikaanse documentaire presenteert jonge telers in Georgia als de nieuwste rocksterren. Als een lofzang voor degenen die de duurzame voedselbeweging mogelijk maken, toont de documentaire 'GROW!' profielen van twintig jonge biologische boeren.

In de jaren tachtig was er een duidelijk teruggang, maar een frisse lichting van twintigers heeft het echt weer opgepakt. "We wilden echt een gezicht geven aan de mensen die ons eten produceren", legt Christine Anthony uit. Zij heeft tussen april en november vorig jaar samen met haar partner Owen Masterson de opnames gemaakt. "Door te focussen op de jongere boeren, wilden we laten zien dat een nieuwe generatie toegewijd is aan de principes van lokale, biologische landbouw. We zien chefkoks op tv koken met bio, maar hoe zit het met de mensen die dat eten telen? Daarom is het tijd dat de boeren als rocksterren behandeld worden."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.