Koopkracht fors gestegen

Poolse boeren ontdekken bio, inmiddels 21.000 bio-bedrijven

Volgens een recent rapport van IJHARS is het aantal Poolse boeren in het afgelopen jaar met twintig procent toegenomen. Gezien het totaalaantal van bijna 2,3 miljoen Poolse boerderijen is het aandeel van de biologische boeren nog klein. Maar sinds kort stijgt dit aantal sterk.

Inmiddels zijn er 21.000 biologische bedrijven actief. Numeriek is Polen hiermee de zevende bio-producent in de EU. Op sommige gebieden kan het land goed concurreren met de grootste bio-productielanden, zoals Spanje en Italië. De Polen produceren veel aardappelen, appelen, bessen (aardbeien, frambozen, zwarte bessen) en meer en meer wijn. In de afgelopen vijf jaar is het areaal waarop biologische wijn geproduceerd wordt, vervijfvoudigd.

Koopkracht fors gestegen

"Goede kwaliteit van het voedsel en biologische productie spelen voor de Polen een belangrijke rol. Duidelijk is dus dat een goede economische ontwikkeling ook de vraag naar biologische producten doet stijgen", zegt Barbara Swierczek, Polen-espert bij WIIW. De koopkracht in Polen is volgens RegioData Research het afgelopen jaar zelfs met 5,2 procent toegenomne. Dit is sneller dan in enig ander Europees land.

Bron: Wirtschafts Blatt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven