"Heb mijn schoenveters maar wat strakker aangetrokken"

EkoPlaza Groningen: omzet sinds opening fors gegroeid

Tholen - Sinds vrijdag 2 september is Groningen een EkoPlaza rijker. Wout Havinga is erg tevreden met de gang van zaken. Zo is het klantenbestand fors uitgebreid en de omzet goed mee gegaan.

Wout geeft aan dat het stevig aanpoten is, maar de vele positieve reacties doen hem erg goed. "Ik heb mijn schoenveters toen maar wat strakker aangetrokken, om er niet naast te gaan lopen." Hij geeft aan dat veel klanten enorm verrast waren, zowel door de grootte als door de uitstraling van de winkel. "Hoe bestaat het dat zo'n winkel geopend wordt in het noorden, hoorden we vaak. In de randstad verwacht iedereen dit, maar hier zeker niet."
 


De winkel is gevestigd aan de Nieuwe Ebbingestraat 49-51, aan de noordkant van het centrum. "Het is echt een aanvoerstraat. Dat is ideaal, aangezien zestig procent van onze klanten met de fiets komt." Overigens komen lang niet alle klanten uit Groningen zelf. "Onze winkel heeft een regionale functie."

Nieuwe klanten

Wout en zijn zwager Nicolaas runden voorheen Maikel Natuurvoeding aan het Boterdiep. De bestaande klanten zijn vrijwel allemaal meegegaan. Dit komt volgens Wout mede doordat de nieuwe winkel maar honderd meter van de oude locatie vandaan ligt.

Ze hebben sinds de opening al veel nieuwe klanten verwelkomt. "We hebben 40/50 procent nieuwe klanten. Dit is zowel voor ons als voor hen wennen, maar dat is een leuke uitdaging. We trekken nu een breder publiek, sommigen willen lekker anoniem boodschappen doen. Dit vergt dus een andere aanpak."


Omzet

Sinds de opening in september is de omzet met veertig procent toegenomen. Dit heeft ook Wout aangenaam verrast. "We hadden een stuk minder begroot. Natuurlijk hoop je altijd op meer, maar als hoop en verwachting zelfs overtroffen worden is dat helemaal geweldig."

EkoPlaza

Voor Wout was de aansluiting bij het EkoPlaza-concept een bewuste keuze. "Natuurlijk hebben we er wel een nachtje over geslapen, voordat we van groothandel veranderden, we zijn niet gewoon om te shoppen. De beslissing is doordacht genomen." Voor hem is het belangrijkste voordeel dat er dag en nacht besteld kan worden. "We krijgen altijd een snelle reactie. En wat niet kan, dat kennen ze niet!"Wout ziet de toekomst zonnig tegemoet. "Het gaat als een speer en we maken ons nu op voor de drukke maanden november en december."

Voor meer informatie:

Wout Havinga, info@ekoplazagroningen.nl, 050 3122355

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven