SUMM breidt biologisch en fairtrade assortiment uit

Primeur SUMM-ontbijtkoek is voor 100.000 gasten van cateraar Albron

SUMM en cateraar Albron organiseren voor 100.000 restaurantbezoekers een ontbijtkoek proeverij in de Fairtrade Week van 27 oktober t/m 6 november. De koek is van duurzaam zoet- en snackwarenmerk SUMM. Er bestond nog geen biologisch geproduceerde ontbijtkoek met ingrediënten uit eerlijke handel.

SUMM breidt zijn biologisch en fairtrade assortiment uit met ontbijtkoek en introduceert zijn nieuwe product in de Fairtrade Week door op 600 Albron-locaties een proeverij te organiseren.


High score

De ontbijtkoek van SUMM scoorde in het smaakpanel beter dan de ontbijtkoek van de grote merken. SUMM ontbijtkoek is daarbij nummer één in duurzaamheid, want de ontbijtkoek is biologisch en Fairtrade (Max Havelaar) gecertificeerd. De koek is 100 procent biologisch en het Fairtrade ingrediënt is suikerstroop van de boeren coöperatie Manduvira uit Paraguay. De koekkruiden zijn natuurlijk biologisch maar zullen eind 2011 tevens Fairtrade gecertificeerd zijn. De biologische roggebloem komt uit verschillende Europese landen om een perfecte kwaliteit ontbijtkoek te kunnen bakken.

Meer dan lekker

FairConnect, een bedrijf in handen van boer(inn)en, fabrikanten, medewerkers én consumenten, introduceerde in mei 2010 het merk SUMM dat bestaat uit een assortiment van duurzame zoet- en snackwaren. Smaak staat bij SUMM voorop, maar de producten zijn meer dan lekker: ze zijn namelijk 100 procent biologisch en gemaakt met zo veel mogelijk fairtrade ingrediënten. Het SUMM assortiment bestaat op dit moment uit chocoladeproducten, koek, snoep, chips en drankjes. In het koekassortiment van stroopwafel, gevulde koek en chocoladekoekje komt de ontbijtkoek daar nu dus bij.


Cateraars uitgedaagd

SUMM ondersteunt cateraars bij het verder verduurzamen en wil cateraars verder uitdagen bestaande producten te vervangen door nieuwe, nog te ontwikkelen, duurzame SUMM producten. SUMM wil graag op verzoek van cateraars en consumenten haar assortiment elk kwartaal uitbreiden met een nieuw product.
 

Over de Fairtrade Week

De Fairtrade Week is onderdeel van de jaarlijkse duurzaamheidscampagne van Max Havelaar. Cateraar Albron doet ook mee en gaat in deze week de ontbijtkoek introduceren. Albron was vorig jaar de eerste cateraar die zijn duurzame verkoopassortiment uitbreidde met SUMM.
 

Over SUMM

SUMM is het duurzame zoet- en snackwarenmerk van het bedrijf FairConnect. Het assortiment bestaat uit chocoladeproducten, koek, snoep, chips en drankjes, welke 100 procent biologisch zijn en gemaakt met zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten. SUMM is en wordt opgebouwd uit co-creatie; producenten, fabrikanten, werknemers en consumenten bouwen samen aan SUMM. Kijk voor meer informatie op www.summ.nl.

Over Albron

Albron is de grootste onafhankelijke cateraar in Nederland en is in vrijwel alle segmenten van de cateringmarkt actief. Albron verzorgt met zo'n 6000 medewerkers eten en drinken op ruim 1000 locaties in Nederland: bij bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, in ziekenhuizen en zorginstellingen, binnen verblijfsrecreatie en op partijen en evenementen. Kijk voor meer informatie op www.albron.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.