Bijna de helft kiest af en toe voor biologische alternatieven

Steeds meer mensen deeltijdvegetariër

Steeds meer mensen zijn deeltijdvegetariër. Voor slechts weinigen is de achterliggende reden dierenwelzijn of het milieu.

Dat blijkt althans uit onderzoek van cateraar Eurest, gehouden onder ruim 400 gasten in Nederlandse bedrijfsrestaurants. 57 procent van de respondenten geeft aan één of meerdere keren per week bewust geen vlees of vis te eten.

Deze zogenaamde deeltijdvegetariërs kiezen in plaats van vlees of vis voor een vegetarisch alternatief.

Biologisch

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden zo nu en dan kiest voor biologische alternatieven. Van de respondenten geeft dertien procent aan altijd te kiezen voor biologisch vlees en vis. Eenenveertig procent kiest zelden tot nooit voor het biologische stukje vlees of vis.

Voor bijna een derde van de ondervraagden is een hogere prijs de voornaamste reden om af te zien van een biologisch product.

Op het werk

Joop Stutterheim van Eurest: "Het aanbod van biologische producten in bedrijfsrestaurants is de afgelopen jaren enorm gestegen. De aandacht voor biologische producten is geen tijdelijke hype, het is doorgedrongen in verschillende lagen van de maatschappij."

"Dat zie je terug in het consumptiegedrag, ook op het werk. Wel zien we dat de prijs nog steeds een drukkend effect heeft op de verkoop van biologische producten."

Aanbod

Bijna twee derde van de ondervraagden is tevreden over het aanbod in hun bedrijfsrestaurant, de rest ziet graag extra biologische alternatieven aan het assortiment toegevoegd.

Meer vis

Vooral vlees wordt minder populair: bijna een kwart van de respondenten is het afgelopen jaar minder vlees gaan eten. Bij het overgrote deel is de vleesconsumptie gelijk gebleven. Bij vis is een omgekeerde trend zichtbaar.

Meer dan een kwart van de ondervraagden is meer vis gaan eten ten opzichte van vorig jaar.

Redenen

De meest gehoorde reden om minimaal één dag per week vegetarisch te eten is dat de ondervraagden vinden dat dit beter past in een gezond en gevarieerd menu (40 procent). Een kleine groep mensen eet vegetarisch vanwege gezondheidsredenen (17 procent).

Tien procent van de respondenten doet het vooral voor het dierenwelzijn of uit milieuoverwegingen.

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.