Verkiezing 'Puurste restaurant van Nederland'

Al bijna 300 restaurants doen mee aan Puur Restaurant Week

Van 14 t/m 20 november 2011 is de Puur Restaurant Week. Restaurants worden uitgenodigd een 'Puur Menu' op de kaart te zetten, waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan. Bij honderden restaurants door heel Nederland genieten gasten in deze week van een h'eerlijk driegangendiner. Restaurants bepalen zelf de prijs van het Puur Menu.

Puur Restaurant Week

Het doel van de Puur Restaurant Week is om de consumptie van duurzame producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten.

Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis hierin centraal staan. Ook mag het restaurant zelf de prijs bepalen voor dit menu. Gasten kunnen rechtstreeks bij het restaurant naar keuze reserveren.

Verkiezing 'Puurste Restaurant van Nederland'

Nieuw is de verkiezing van het 'Puurste Restaurant van Nederland'. Er zijn zes restaurants genomineerd: Aangenaam (Haarlem), de culinaire werkplaats (Amsterdam), Fifteen (Amsterdam), Merkelbach (Amsterdam), Natuurlijk (Egmond aan Zee), de Veldkeuken (Culemborg).

Deze week bezoekt een vakjury de genomineerde restaurants. Deze jury bestaat uit de culinair journalist van Trouw, Jeroen Thijssen, hoofdredacteur Misset Horeca, Martine Zuil, hoofdredacteur delicious. Makkie Mulder en natuurlijk de ambassadeur van de Puur Restaurant Week, Ramon Beuk. Zij bepalen de winnaar van het 'Puurste Restaurant van Nederland 2012'. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het persevent op 9 november 2011.

De Puur Restaurant Week wordt georganiseerd door Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids, Stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade en Marine Stewardship Council, het keurmerk voor duurzame vis. Ze wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Platform Verduurzaming Voedsel, Koninklijke Horeca Nederland, Oxfam Novib en ASN Bank.

Alle deelnemende restaurants vind je op www.puurrestaurantweek.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven