Nieuwe roofmijt Amblydromalus limonicus sterk tegen trips en witte vlieg

Met de nieuwe roofmijt Amblydromalus limonicus brengt Koppert Biological Systems de biologische bestrijding van trips en witte vlieg op een hoger niveau. Naar dit nieuwe product heeft de onderneming ruim tien jaar onderzoek verricht. De roofmijt blinkt uit in vraatzucht en reproductievermogen.

Koppert is tien jaar bezig geweest met het ontwikkelingswerk aan Amblydromalus limonicus en testte de roofmijt op een groot aantal praktijkbedrijven. Hij blijkt hele sterke punten te hebben. Zo eet hij, als enige roofmijt, ook grotere tripslarven (stadia L1 en L2) en eieren, alsmede alle larvenstadia van de witte vlieg. Daarnaast heeft hij een hoge vraatcapaciteit en een uitstekend reproductievermogen. Bovendien is hij actief in een groot temperatuurbereik, van 13°C tot 30°C. Daarin gaat hij andere roofmijten voorbij. Deze combinatie van unieke eigenschappen maakt hem dan ook zeer geschikt voor vele gewassen, waaronder komkommer, roos en gerbera.Amblydromalus limonicus is geen nieuweling onder de natuurlijke vijanden. De roofmijt stond al bekend als een goede bestrijder van trips en witte vlieg. Hij was echter lastig te kweken. Dat probleem is nu opgelost. Koppert heeft de eerste leveringen gepland voor begin 2012. Het bedrijf levert het product in strooikokers, maar de roofmijt laat zich ook met een verblazer in het gewas brengen. Hij pikt overigens ook spint mee en kan op stuifmeel overleven.

Naast Swirski-Mite

Koppert plaatst Amblydromalus limonicus naast de roofmijt Amblyseius swirskii (Swirski-Mite) en het nieuwe product Swirski-Mite LD (met een langere werkingsduur). Amblyseius swirskii is in de visie van Koppert in veel gewassen de basisbestrijder van trips en witte vlieg. Als de plaagdruk te hoog oploopt, is Amblydromalus limonicus de oplossing.

Koppert presenteert het nieuwe product op bijzondere wijze tijdens de Horti Fair (standnummer 08.0113) en de International Flower Trade Fair (standnummer B5.07). Aan de bezoekers wordt tevens de mogelijkheid geboden om mee te denken over de productnaam, die begin december bekend wordt gemaakt. Het product komt in januari 2012 beschikbaar voor levering.

Voor meer informatie: www.koppert.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven