Kaas- en wijnweken bij Natuurwinkel en GooodyFooods
Om bij de naderende wintertijd de gezelligheid in huis te halen, hebben de kaasspecialisten van Wessanen Benelux uit verschillende landen de mooiste kazen geselecteerd. Kazen uit onder meer Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Er zijn harde en zachte kazen, rode en witte schimmelkazen. En allemaal te combineren met mooie biologische wijnen. Zo is er Remeker, die uitsluitend is gemaakt van Jersey koeienmelk, en Biopracht die is gemaakt van Holsteiner koeienmelk. In de week voor Sinterklaas bieden de winkels een selectie van uitsluitend slow food kazen.
Peter van der Schoot, Business Unit Manager van Wessanen Benelux-onderdeel Kroon biologische verswaren, zegt: "Veel consumenten zijn op zoek naar smaakvolle combinaties tussen wijn en kaas. De medewerkers van de Natuurwinkel en GooodyFooods kunnen hierover goed advies geven. Om het voor de klant extra makkelijk te maken, hebben we voor iedere kaas een smaakkaart beschikbaar met een recept en een suggestie welke wijn er het beste bij past. Met alle producten en bijbehorende informatie wordt het bijvoorbeeld leuk om thuis een kaas & wijn proeverij te organiseren."
Voor de biologische wijnen heeft Wessanen Benelux een selectie gemaakt uit de landen Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Chili en Argentinië. Bij de selectie ervan was ook de bekende wijnschrijver Nicolaas Klei betrokken. Stuk voor stuk zijn het zuivere wijnen van biologisch geteelde druiven. De smaken zijn niet gestandaardiseerd met synthetische kunstgrepen, waardoor de natuur echt te proeven is.