Zonnepanelen populair bij Vlaamse veehouders

Van de Vlaamse veehouders heeft 23 procent zonnepanelen op het dak van de stallen of een ander gebouw. Onder pluimveehouders ligt dit percentage zelfs op 31 procent. Bijna negen procent van de veehouders heeft plannen om in 2011 of 2012 zonnepanelen aan te schaffen. Dat blijkt uit onderzoek van telemarketingbureau AgriDirect. Het bureau stelde in opdracht van New Energy Systems ruim 2.200 melkvee-, varkens- en pluimveehouders in Vlaanderen vragen over het bezit van en de investeringsplannen in zonnepanelen. De inventarisatie vond plaats in de periode augustus-september 2011.

Van de ondervraagde Vlaamse melkveehouders heeft ruim 22 procent zonnepanelen. Van hen heeft negen procent investeringsplannen in deze richting. Voor veehouders met investeringsplannen is tevens geïnventariseerd op welke termijn zij deze op de agenda hebben staan. Van degenen die dit al weten, zullen de meesten de zonnepanelen nog in 2011 of de eerste helft van 2012 aanschaffen.

Bron: AgriDirect, AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.