Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse milieuorganisatie BUND:

"Coalitie erkent potentieel bio niet"

De nieuwe regeringscoalitie van Meckelburg-Vorpommern erkent volgens de milieuorganisatie BUND het economisch potentieel van een eventuele uitbreiding van de biologische landbouw niet. Dit blijkt volgens Burkhard Roloff uit het feit dat de regering de biologische en conventionele landbouw op een gelijkwaardige wijze wil bevorderen. Roloff is de landbouwexpert van het de 'Bundes für Umwelt und Naturschutz Deutschland' (BUND).

De manier waarop biologische en conventionele bedrijven werken is volgens hem veel te verschillend, bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van grasland. Ook klaagt hij over het feit dat er geen speciale ondersteuning voor de biologische landbouw is op het gebied van voorlichting en onderzoek.

"We willen meer biologische boeren in Mecklenburg-Vorpommern en Duitsland om te voldoen aan de enorme vraag naar bio-producten", aldus Roloff. Volgens hem kan de regio zich als nummer één op bio-gebied onderscheiden. "Hiervoor is langetermijnfinanciering nodig."

Publicatiedatum: