18 en 19 november

Duurzaamheid voor iedereen op beurs Veluwe Duurzaam

De voorbereidingen voor de energiebeurs Veluwe Duurzaam op 18 en 19 november in de Veluvine in Nunspeet zijn in volle gang. Naast tal van bedrijven die meedoen is er een aantrekkelijk programma voor alle leeftijden. Bezoekers kunnen zich uitgebreid laten informeren over zonne-energie, led-verlichting, aardwarmte, houtkachels, de nieuwste elektrische tweewielers en auto's. Kunstuitleen Leonardo Da Vinci uit Ermelo richt een kleine expositie in met kunstwerken die gemaakt zijn door mensen met een beperking en ook zorgwijngaard Wijngoed Morren is aanwezig. Inkopen doen voor Sinterklaas kan ook op de beurs, bijvoorbeeld eerlijke chocolade.

Regionale schatkamer

Op de beurs worden schatten uit de eigen omgeving gepromoot. Meubelmaker Arjan Kiers toont meubels door hem vervaardigd van hout uit de Veluwse bossen. Een ander mooi voorbeeld op de beurs is het duurzaamste conferentiecentrum van Nederland, Mennorode uit Elspeet Dit pand is geheel opgetrokken uit sloophout, heeft een eigen warmtekrachtcentrale, zonnepanelen en is van vele andere duurzame toepassingen voorzien.

De beurs is bedoeld om inspiratie en kennis op te doen. Maar ook om kennis te maken met bedrijven uit de regio die duurzame producten aanbieden. De organisatie geeft aan dat het opvallend is hoeveel interessante bedrijven er op de Noord Veluwe gevestigd zijn, die goede en verantwoorde kwaliteit bieden en actief zijn met duurzaamheid. Er is ook veel animo onder bedrijven om mee te doen. De beurs is bijna volgeboekt.

Gemeentelijk klimaatbeleid

De vijf aan de klimaatcampagne Veluwe Duurzaam deelnemende gemeenten zijn op de beurs vertegenwoordigd. Op de gemeenschappelijke stand vindt u voorbeelden van bestaand gemeentelijk klimaatbeleid. Met tal van eenvoudige, innovatieve of slimme maatregelen werken gemeenten samen met burgers en bedrijven aan een duurzame wereld.

Nudge on tour doet voor de gelegenheid de Noord Veluwe aan en ondersteunt de beurs met opvallende producten zoals de Roetz bikes. Deze fietsen zijn volledig samengesteld uit gebruikte onderdelen. Verder neemt Nudge een Electric Oldtimer, fluxchairs en de afvalestafette mee.

Proefritten met elektrische auto

Tijdens de beurs is het mogelijk om proefritten met elektrisch vervoer te maken rond de Veluvine. Er zijn verschillende workshops, waaronder koken op zonnestralen. Daarnaast maken beursbezoekers kans op leuke en inventieve prijzen bij het rad van duurzaamheid, zoals een ecoradio.

Kinderprogramma

Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals het maken van een regenmaker of een Plonk vogelhuisje. En natuurlijk is er LEGO om je eigen duurzame huis of de auto van je dromen te bouwen.

Op zaterdag tijdens de beurs vindt de veiling Veluws Design plaats. Vijfenvijftig stoelen, prachtig gerestyled door leerlingen van tien basisscholen, worden in verschillende rondes geveild. Landstede-studenten maken een mooie expositie van de stoelen door middel van hergebruik van materialen. De expositie zal een boswandeling verbeelden. Tijdens de openstelling van de beurs op vrijdagavond is de expositie in volle glorie te bewonderen. De organisatie hoopt op een goede opkomst en veel bieders bij de veiling, want de opbrengst gaat naar een solarcooker project in Kenia. De veiling wordt bezocht door een mystery guest.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Allesduurzaam

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.