De Gouden Appel uitgereikt aan Ariza

De derde Gouden Appel van 2011 gaat naar Ariza bv in Helmond. Volgens de jury "vormen verantwoordelijkheid en duurzaamheid de basis van Ariza bv". Gijs Bosch, sectorhoofd Regiostimulering van de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant en directeur Rob van Mierlo van COS Brabant reiken De Gouden Appel op donderdag 27 oktober om 14:30 uur uit aan Ari de Kimpe, oprichter en algemeen directeur van Ariza bv, aan de Korendijk 13 te Helmond.

Dankzij eigen biologische projecten, productie en onderzoek in Turkije verhandelt Ariza jaarlijks meer dan 20.000 ton biologisch fruit en groente. Ariza levert sinds 1991 biologische producten aan onder meer afnemers uit de gezondheidszorg en de babyvoedingssector. Het bedrijf werkt zo transparant mogelijk en heeft een eigen laboratorium. Ariza beschikt over de HACCP-certificering, wat betekent dat het hele productieproces wordt nagelopen op de voedselveiligheid. De winnaar van de Gouden Appel voert projecten uit in afgelegen gebieden van Turkije en werkt daar samen met boeren. Door op biologische producten over te stappen, zorgt het bedrijf ervoor dat het milieu daar gespaard wordt en dat de boeren niet worden blootgesteld aan gif. Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt van Ariza. Daarom investeert het bedrijf steeds in de eigen productiecapaciteit, medewerkers en projecten. De opleiding van de medewerkers krijgt veel aandacht. Om al deze redenen verdient Ariza bv volgens de jury een Gouden Appel.

De Gouden Appel is een aanmoedigingsprijs van de Kamer van Koophandel Brabant en COS Brabant voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met succes in de praktijk brengen. De KvK Brabant en COS Brabant willen deze bedrijven graag in het zonnetje zetten om hun prestaties te belonen en om andere ondernemers te inspireren. Bij de toekenning van de Gouden Appel ligt de nadruk op originaliteit, eenvoud en rentabiliteit. De Gouden Appel past bij de missie van de KvK: versterking van het ondernemerschap en het ondernemersklimaat. Duurzaam en winstgevend lijken soms strijdig, maar zijn dat niet. Ze zijn zelfs onlosmakelijk met elkaar verbonden. MVO biedt marktkansen, leidt tot nieuwe producten en diensten en tot kostenreductie.

De KvK Brabant en het COS Brabant loven de Gouden Appel vier keer per jaar uit. De prijs bestaat uit een oorkonde, een gouden appel, het logo van de Gouden Appel, een schilderij en een appeltaart.

Bron: KvK Brabant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven