Tewerkgesteld bij onder meer Bio-Planet

België: Studenten lopen dagje mee bij Colruyt

In het kader van de Zuiddag gingen 20 oktober ruim 150 leerlingen en studenten voor één dag aan de slag bij de Groep Colruyt. Ze werden tewerkgesteld in diverse centrale diensten en in een vijftigtal winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet, DreamLand, Dreambaby en Spar.

Eén van de deelnemers mocht zelfs een hele dag bedrijfsleider Jef Colruyt op de voet volgen. De tijdelijke medewerkers staan hun vergoeding van 40 euro af aan de organiserende vzw Zuiddag. Die van oorsprong Halse vereniging financiert met de opbrengst een educatief jongerenproject van de ngo Trias in Tanzania. De Groep Colruyt is al vanaf de start in 2006 een structurele partner van de Zuiddag en steunt het initiatief ook vanuit het bedrijfsfonds Collibri Foundation for education.
 
Net als voorgaande jaren gingen de leerlingen vooral aan de slag in en rond Halle, in de centrale administratie, de productieafdelingen of de distributiecentra. Daarnaast kwamen de deelnemers ook terecht in een vijftigtal winkels verspreid over het land. Om organisatorische redenen in verband met opleiding, verdeling van werkschoenen en dergelijke konden niet alle winkels van de groep deelnemen.

Bron: Editiepajot
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven