De finalisten voor De Smaak van NL zijn bekend. In de verkiezing gaat het om het lekkerste product van Nederlandse bodem. Dit jaar staan smaak en duurzaamheid helemaal centraal. De wedstrijd is een initiatief van het Syntens Innovatiecentrum, Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. Vanaf dinsdag 1 november kan gestemd worden op de finalisten. Er worden een publieks- en juryprijs uitgereikt. De winnaars worden dinsdag 22 november bekendgemaakt.
In 2010 won de Hottie Sambal van Sita Danser. "Exposure, dat is het belangrijkste wat het me heeft opgeleverd", zegt de winnares. "Het is geweldig en ook strelend dat de grootste bedrijven in de foodindustrie mijn product nu kennen, terwijl ik een kleine zelfstandige ben die tot voor kort 17.000 potjes sambal per jaar produceerde."
"Mijn verkoop is nu gestegen, maar wat nog belangrijker is, is dat ik door De Smaak van Nederland veel waardevolle contacten op heb gedaan. Ik weet nu sneller de juiste personen te vinden en heb bovendien Hottie Sambal echt op de kaart gezet."
Bron: Horeca Entree
Abonneren
Vacatures
"Hottie Sambal echt op de kaart gezet"
Winnares smakelijkste product van 2010 blij met exposure
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-25 Vivani introduceert zijn eerste Demeter chocolade
- 2023-09-12 Suikervrije biologische chocoladereep met karamel zeezout smaak geïntroduceerd
- 2023-09-07 Bio-volkorenpasta geschonken aan Voedselbank
- 2023-09-01 "Wij zitten in het segment dat een euro meer voor goede kwaliteit prima is, ook voor biologisch"
- 2023-08-31 "Je kunt veel meer met notenpasta's dan je in eerste instantie denkt"
- 2023-08-23 Test met Nederlandse bio-chocolade zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen bij Denn's BioMarkt
- 2023-08-22 Verdere prijsstijging olijfolie verwacht vanwege lagere beschikbaarheid
- 2023-08-17 "De boeren waar Chocolatemakers mee werkt, kennen zelf het gehele proces"
- 2023-08-16 "Voor onze ambachtelijke gerookte amandelen heb ik een wachtlijst opgesteld"
- 2023-08-11 Cacaoboeren in Sierra Leone verhogen productie zonder bossen te kappen voor nieuwe percelen
- 2023-08-08 Bulgaars bio-chocolademerk verkent kansen in de Benelux
- 2023-07-21 Nieuw: Piadine Toast, 'tosti Italiaanse stijl'
- 2023-07-21 Nu verkrijgbaar: Pad Thai-noedels en Vietnamese vermicellinoedels
- 2023-07-20 Naar bio-popcorn graaien in XL grijpmachine
- 2023-07-13 Nieuw: Siciliaanse bio-pasta in voordeelverpakkingen
- 2023-07-13 "Verdere uitbreiding van de lijn met minibulkverpakkingen van 1 kilogram"
- 2023-07-11 Turkse bio-hazelnoten vanaf nu in papieren zakken en kartons verscheept
- 2023-07-03 Groentecrackers geven extra kleur aan de lunch
- 2023-06-26 Nieuwe raw honing: Mielbio Acacia
- 2023-06-21 Een einde maken aan de onnodig lange reis van cashewnoten