Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regering VS: Biotech-etikettering zou consumenten bang maken

De regering Obama lijkt nog altijd geen veranderende positie inzake de etikettering van transgene gewassen in te nemen. Dit ondanks een hernieuwde inspanning van consumentengroepen en milieu-organisaties. Zij willen dat de fabrikant bekend maakt dat er genetische gemanipuleerde ingrediënten in zitten.

Adjunct-secretaris van het ministerie van economische, energie- en zakelijke aangelegenheden, Jose Fernandez, verklaarde onlangs dat een dergelijke etikettering consumenten zal afschrikken.

"Als je dit op het label zet, is dit een implicatie dat er iets mis mee is", zei hij tijdens een bijeenkomst bij CropLife International. Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt al samen met het departement van Landbouw om andere landen aan te moedigen om de productie en het gebruik van biotech-gewassen toe te staan.

De Europese Unie, Brazilië, Australië, Nieuw-Zeeland en andere landen hebben de biotech-etikettering van levensmiddelen al verplicht.


Publicatiedatum: