Leraar krijgt subsidie van McDonald's voor bio-groentetuin

Restaurantfranchisers van McDonald's hebben onlangs twintig docenten in New York en Pennsylvania een subsidie gegeven voor speciale projecten. De subsidies komen uit het 'Make Activities Count'-programma van de fastfoodketen. Hiermee worden projecten van leraren ondersteund waarvoor anders geen geld beschikbaar zou zijn.

Michael Stripp, leraar op de 'Holland Patent Middle School', zal met het project een groentetuin financieren. Hij wil studenten hiermee de voordelen van biologisch tuinieren doen inzien. Dat is het doel van zijn project 'From the Earth and Back Again'.

De groenten zullen gebruikt worden in de 'Home and Carreers'-lessen en verwerkt worden in de schoolmaaltijden. Organisch afval van de school zal gecomposteerd worden en gebruikt worden om de tuin te bemesten.

Volgens Stripp zal de tuin in het voorjaar van 2012 aangelegd worden, het aanplanten begint in mei. Hij hoopt de komende zomer al voor het eerst iets te kunnen oogsten.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven