Chocolade Bio+ in top 5 van meest verantwoorde chocolademerk

Uit onderzoek van Rank a Brand blijkt dat Verkade en Fair Trade Original de meest verantwoordelijke chocolade, koffie en thee verkopen. Het onderzoeksbureau toetste het duurzame beleid van de belangrijke merken op de Nederlandse markt.

Pure chocolade

Verkade is volgens Rank a Brand het meest verantwoorde chocolademerk. Dit is te danken aan 100 procent Fairtrade cacao en de heldere vorm van rapporteren van het bedrijf. Albert Heijn Huismerk is een goede tweede. Ook Fair Trade Original (de nummer 3), Tony's Chocolonely en Bio+ (een gedeelde vierde plek) verdienen een eervolle vermelding, omdat ook zij enkel Fairtrade gecertificeerde chocolade verkopen.Zo verkoopt Bio+ enkel chocoladeproducten die zowel 100 procent biologisch alsFairtrade gecertificeerd zijn. Het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk garandeert dat de cacao, suiker en vanille tegen een eerlijke prijs en onder internationale Fairtrade handelsvoorwaarden is ingekocht. Bio+ vindt het belangrijk dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten.

Eerlijke koffie en thee

Van de koffie- en theemerken is Fair Trade Original het meest verantwoord. Het bedrijf rapporteert duidelijk over het milieu- en arbeidsomstandighedenbeleid.

Bron: Rank a Brand

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.