15 en 16 november in Nairobi

Internationale conferentie over biologische landbouw in Afrika

De internationale conferentie 'Ecological Organic Agriculture: The Alternative for Africa' wordt beschouwd als een mijlpaal voor de ontwikkeling van de biologische landbouw op het continent.
 
De conferentie vindt plaats op het hoofdkantoor van UNEP in Nairobi (Kenia). Dit zal zijn op 15 en 16 november 2011. Het wordt gezamenlijk georganiseerd door IFOAM, de African Union, het Kenyan Organic Agriculture Network (KOAN) en Colabora. De conferentie zal een platform bieden om nieuwe ontwikkelingen in de Afrikaanse biologische sector onder de aandacht te brengen van een breed scala van belanghebbenden.

In aanvulling op het attenderen op toegankelijke, productieve en veerkrachtige biologische systemen, zal de conferentie helpen om allianties op te bouwen, inspelen op de African Union's Resolution on Organic Farming en de implementatie van het African Ecological Organic Agriculture Action Plan. Met de actieve deelname van internationale belanghebbenden en ambtenaren uit het hele continent, zal de conferentie bio-landbouw zeker hoger op de agenda zetten.

Belangrijke thema's zijn het recht op voedsel, het belang van biologische landbouw voor armoedebestrijding en handel, klimaatverandering en de verbetering van de bio-landbouwcapaciteit van Afrika. Ook zal er een tentoonstellingsruimte beschikbaar zijn, waarin organisaties zichzelf en hun producten kunnen presenteren.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven