Community Supported Agriculture groeit in Nederland en Vlaanderen

Ervaringen delen tijdens Pergola Dag op 14 december 2011

Jonge tuinders die in het afgelopen jaar zijn gestart met een nieuwe groentekwekerij, vertellen over hun ervaringen op de jaarlijkse Pergola Dag op 14 december aanstaande in Wageningen. De jonge ondernemers betrekken burgers heel actief bij hun bedrijf, volgens de principes van Community Supported Agriculture (CSA). Zoals Jan Jaap Scholten, die startte met zelfpluktuin de Nieuwe Akker in Schalkhaar bij Deventer. Of Pieter Lammerts, die aan het Honingblokpad in Wageningen de akkers van groentekwekerij Nieuwe Ronde uitbreidde. Op de Pergola Dag delen zij hun successen, en natuurlijk hun lastige punten, met boeren en tuinders overige geïnteresseerden in Community Supported Agriculture.Bij Community Supported Agriculture of Pergola landbouw, maken boer en klanten een vaste afspraak over de boerderij. Burgers zijn geen 'klant' meer, maar als deelnemer lid van de boerderij. De deelnemer zegt toe (wekelijks) een deel van de oogst af te nemen, ongeacht of die groot of kleiner uitvalt, en daarvoor de kosten te dragen. De boeren op hun beurt spannen zich in voor een zo goed mogelijke oogst. Een Pergola-tuinder deelt zo het risico van de oogst, en geeft zijn klanten openheid van zaken: transparante prijsvorming en open boekhouding. De burgerdeelnemers krijgen vers en lekker eten en zijn direct betrokken bij hun boerderij.

De Pergola Dag is bedoeld voor boeren en tuinders en overige geïnteresseerden in Community Supported Agriculture. De Pergola Dag heeft een interessant programma met nieuwe tuinders, leerzame werkgroepen en genoeg tijd voor de deelnemers voor een gezellige lunch. Geïnteresseerden kunnen het programma van de dag downloaden van www.landco.nl. Aanmelden voor de Pergola Dag is verplicht en kan alleen via de mail aan: egbert.lantinga@gmail.com

Programma

Pergola Dag: de jaarlijkse uitwisselingsdag voor boeren, tuinders en overige belangstellenden over Community Supported Agriculture in Nederland en Vlaanderen.
Datum: 14 december 2011
Tijd: 10:30 uur tot 16:00 uur
Locatie: Proefboerderij Droevendaal, Kielekampsteeg 32, 6708 PC te Wageningen
Kosten: 15 euro per persoon, inclusief lunch
Opgave: verplicht via mail bij egbert.lantinga@gmail.com.
Informatie: www.landco.nl

Klik hier voor het volledige programma.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven