De Nieuwe Band zoekt goede doelen en mooie idealen!

Als coöperatieve groothandel is de belangrijkste doelstelling van De Nieuwe Band het zoveel mogelijk verhandelen van biologische producten die op mens-, dier- en milieuvriendelijke wijze gemaakt zijn. De groothandel stelt zich een wereld voor waarin mensen respectvol naast en met elkaar leven.

Een wereld waarin respect en open staan voor elkaar en voor alles dat leeft vanzelfsprekend is en waarin iedereen de tijd neemt voor zichzelf en voor elkaar. Een wereld waarin men durft te dromen en men de kracht en de moed heeft om werk te maken van onze dromen!

De Nieuwe Band doet dit alles zonder winstoogmerk en daarom verdeelt de groothandel de winst onder diegenen die dit mogelijk gemaakt hebben: de medewerkers van De Nieuwe Band en de winkeliers die de producten verkopen. Winst is geen streven, maar een middel om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Bij winst, schenkt De Nieuw Band 1 promille van de omzet aan goede doelen en daar kan de organisatie hulp bij gebruiken.


Samen voor een betere wereld

2010 was een bijzonder goed jaar voor De Nieuwe Band en daardoor was het mogelijk om 15.000 euro aan goede doelen te besteden! Daarbij kiest de organisatie voor die mensen en projecten die naar hun idee goed werk verrichten en te weinig ondersteuning krijgen van andere bronnen.

Zo is er de afgelopen jaren bijvoorbeeld bijgedragen aan banken voor een school op een theeplantage in Darjeeling, boeren in diverse landen ondersteund die zich verzetten tegen genetisch gemanipuleerde teelt van gewassen en geld gedoneerd aan de Werkgroep Vluchtelingen Vrij.

De Nieuwe Band heeft al een aantal aanvragen gekregen, maar is nog op zoek naar goede doelen die bij de uitgangspunten passen. De voorkeur gaat hierbij uit naar kleine projecten die niet gesubsidieerd worden.

Heb je zelf een mooi project dat wel wat ondersteuning kan gebruiken of ken je zo'n project? Laat het De Nieuwe Band weten en wie weet kunnen ze ook jouw project ondersteunen!

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven