Koppert verwerft rechten op biologisch fungicide Shemer van Bayer

Koppert Biological Systems heeft een akkoord gesloten met Bayer CropScience AG in verband met de overname van de exclusieve wereldwijde rechten op de marketing, registratie en productie van het nieuwe product Shemer, een biologisch fungicide op basis van de giststam Metschnikowia fructicola. Shemer is een antagonist die groente en fruit beschermt tegen ziektes die worden veroorzaakt door schimmelpathogenen. Het fungicide vormt een krachtige aanvulling op voor- en naoogstbehandelingen en kan perfect worden ingezet als hulpmiddel voor resistentiemanagement of geïntegreerde plaagbestrijding. Er zijn geen financiële gegevens van het akkoord bekendgemaakt.

Henri Oosthoek, directeur Marketing en Sales bij Koppert: "De overname van dit product sluit heel goed aan bij onze strategie om ons productportfolio uit te breiden en nieuwe markten te ontwikkelen. Shemer heeft een toegevoegde waarde voor telers in gevestigde markten als beschermde groente- en sierteeltgewassen en biedt mogelijkheden om nieuwe markten te betreden die op dit moment in ontwikkeling zijn, waaronder fruitgewassen en in het bijzonder druiven. Dit product zal onze positie in de groeiende markt van biologische bestrijdingsmiddelen verder versterken. Hiermee kunnen we onze microbiële ambities voor duurzame gewasbescherming uitbreiden."

Frank Terhorst, hoofd Fruit & Groente en Insecticiden bij Bayer CropScience: "Wij zijn ervan overtuigd dat we met dit akkoord de juiste partner hebben gevonden om de ontwikkeling van Shemer af te ronden en om het volledige marktpotentieel van dit veelbelovende biologische fungicide bij voor- en naoogstbehandelingen te benutten."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven