Actie voor ggo-etikettering bij het Witte Huis

Zondag 16 oktober heeft bij het Witte Huis in Washington een protestrally plaatsgevonden. De regering werd gevraagd om zich aan hun eigen programmapunt te houden, en inderdaad te gaan verplichten om voedingsmiddelen met genetische gemodificeerde organismen van een speciaal label te voorzien.

De rally betekende het einde van een 313-mijl 'Right2Know'-mars die op 1 oktober startte bij een voedselbedrijf in Brooklyn (New York). "De meeste Amerikanen zijn het ermee eens dat ze het recht hebben om te weten wat er exact in het voedsel zit. Het huidige beleid is echter in het voordeel van de pesticide-industrie en verbergt de feiten", zegt Katherine DiMatteo van IFOAM. "Het is tijd dat het Amerikaanse beleid rondom ggo's bijgesteld wordt."De protestmars is ondersteund door diverse Amerikaanse bio-bedrijven, waaronder Organic Valley, Stonyfield Farm, Nativa Rapunzel en United Natural Foods Inc.

Republikein Dennis Kucinich (D-Ohio) vertelde een ruimte vol voorstanders in Restaurant Nora dat hij van plan is om in het congres een speciale wetgeving hiervoor in te gaan dienen. Bedrijven zouden dan verplicht worden om te vermelden wanneer producten ggo's bevatten. Dit gebeurde op een toepasselijke locatie, Restaurant Nora is namelijk het eerste bio-gecertificeerde restaurant van het land. Kucinich heeft drie jaar geleden voor het eerst een dergelijke actie ondernomen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven