Thomas Baier:

"Enorm bio-landbouwpotentieel Ghana wordt niet erkend"

Het enorme potentieel van de biologische landbouw in Ghana wordt nog niet erkend. Dit omdat de structuren die de bio-landbouw vooruit moeten brengen nog niet ingevoerd zijn. Dat zegt Thomas Baier, een internationale expoert in de biologische landbouw.

Volgens Baier zijn de normen en certificering niet altijd even duidelijk geweest voor de Ghanese producenten. "Dit was een ontbrekende schakel in de promotie van biologische landbouw."

Hij zei dit op een informatieve seminar in Accra. Deze was georganiseerd door de 'Association of Ghana industries' (AGI) en de 'Federation of German Industries' (BDI). De seminar had als doel om de Ghanese agro-producenten bewust te maken van de mogelijkheden in de biologische landbouw en handel op markten in de VS en Europa.

Baier heeft hoge verwachtingen voor de toekomst. "De verwachting is dat de wereldwijde groei ook de komende jaren gehandhaafd blijft." Het thema van het seminar was 'Organic Agricultura and Fair Trade: Market Prospects and Standards'. De producenten verkregen er basiskennis over de belangrijkste standaarden en concepten.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.