Stella McCartney ontwerpt eco-zonnebrillencollectie

Ontwerpster Stella McCartney brengt komend voorjaar een nieuwe zonnebrillencollectie op de markt, die gemaakt is van milieuvriendelijke materialen. De Britse modeontwerpster staat al bekend om haar milieubewuste manier van werken en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Ze heeft vijf zonnebrillen ontworpen - drie van hen zijn gemaakt van een acetaat-frame en twee hebben een metalen frame. De glazen zijn gemaakt van speciaal plastic dat biologisch afbreekbaar is.

Veel zonnebrillen worden gemaakt van kunststof. McCartney gaat echter voor een mix van hernieuwbare grondstoffen en materialen die zijn samengesteld uit plantaardige oliën uit oliehoudende zaden (54 procent). Bovendien is gebruik gemaakt van een nieuw type kunststofacetaat, waarin cellulose met natuurlijke weekmakers gecombineerd is.

McCartney is bijzonder trots op de nieuwe zonnebrillen. "De grootste uitdaging was dat we een grote hoeveelheid tijd hebben moeten besteden aan onderzoek en testen. Dit om de beste kwaliteit te krijgen, met een uitstekende weerstand en daarbij moest toch de stijlvolle en moderne afwerking mogelijk blijven."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.