De Barbera del Monferrato is een bijzondere Italiaanse rode wijn die eigenlijk geen uitleg behoeft. "Naast de kenmerken als afkomstig van biologisch-dynamische landbouw, sulfietvrij en drager van het keurmerk Demeter is het met name de teeltwijze die zijn smaak ten volle doet toekomen", licht Ramon van Huffelen van Natrada toe.
In de streek Piemonte, ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Milaan liggen de wijngaarden van Nuova Cappelletta. Sinds begin jaren '80 is deze wijngaard overgegaan op biologisch-dynamische teeltwijze. De Barbera druiven die voor deze wijn geschikt zijn worden op een speciale wijngaard geteeld. Deze wijngaard is gericht op het zuidoosten waardoor de zachte wind zorgt voor de juiste rijping van de druiven en ze zo vrijwaart van allerlei ongedierte. "Door deze teelt en het procedé wat daarop volgt is het mogelijk een kwaliteitswijn te produceren die vrij is van sulfiet, een karakteristieke smaak heeft die fris, sappig en fruitig soepel is. De wijn is zelfs een dag na openen nog heerlijk, maar dat gaat deze wijn niet nodig hebben."
Het keurmerk Demeter en DOC geeft aan dat u werkelijk een kwaliteitswijn in handen heeft, maar over smaak valt niet te twisten. "Kortom: een spannende mooie wijn die u zeker moet proeven", aldus Ramon.
Consumentenprijs: 15,85 euro
Voor meer informatie:
Natrada
Dijkgraafweg 60
7336 AT Apeldoorn
055-5337799
055-5331160
informatie@natrada.nl
www.natrada.nl

Abonneren
Vacatures
- Financieel Administratief Medewerker
- ICT / Masterdata medewerker
- Medewerker Beleidsuitvoering & Ondersteuning
- Product Manager Glasgroenten
- Jr. Product Manager Glasgroenten
- Teeltspecialist
- Manager Dienstverlening
- (junior/aankomend) Sales Manager
- Teeltspecialist Flower Trials & Home Garden
- Commercieel Directeur
Biologische sulfietvrije Demeter-wijn bij Natrada
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-30 Nieuw: Kerst kruidenthee
- 2023-11-15 Vervanger van limonade en gezoete kinderthee klaar voor stap naar biowinkels
- 2023-11-14 Eerste seizoensspecial van Amsterdamse stadsbottelarij: Winterfris
- 2023-11-10 Bijna 23% van het Italiaanse wijngaardareaal is nu biologisch
- 2023-11-09 "Nog steeds private label-fabrikant, maar onze energie en inspanningen zitten op het merk"
- 2023-11-07 Er zijn in België al meer dan 150 soorten biologisch bier
- 2023-11-06 "We willen het aandeel bewuste keuzes in wijn vergroten en ook de vraag naar biologische wijnen meer stimuleren"
- 2023-11-03 VandeStreek brouwt biologisch
- 2023-11-02 Kijkers van 'Chateau Meiland' liggen in een deuk om Martien die een gembershot neemt in bio-winkel
- 2023-11-02 "Onze kwaliteitsvolle kombucha's in statiegeldflessen passen perfect bij onze visie"
- 2023-11-01 Liefhebbers blazen De Leckere nieuw leven in
- 2023-10-26 "Bio-fruitsap in blik heeft alleen maar voordelen"
- 2023-10-25 "Voor zowel linkse als rechtse partijen is uitstel van verhoogde verbruiksbelasting de oplossing"
- 2023-10-23 Ecotone huldigt de 'Caféière' in
- 2023-10-23 Amendement moet weeffout in de 'suikertaks' rechttrekken voor pure sapproducenten
- 2023-10-18 "Wij overwegen serieus onze bedrijfsvoering buiten Nederland voort te zetten"