Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische sulfietvrije Demeter-wijn bij Natrada

De Barbera del Monferrato is een bijzondere Italiaanse rode wijn die eigenlijk geen uitleg behoeft. "Naast de kenmerken als afkomstig van biologisch-dynamische landbouw, sulfietvrij en drager van het keurmerk Demeter is het met name de teeltwijze die zijn smaak ten volle doet toekomen", licht Ramon van Huffelen van Natrada toe.

In de streek Piemonte, ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Milaan liggen de wijngaarden van Nuova Cappelletta. Sinds begin jaren '80 is deze wijngaard overgegaan op biologisch-dynamische teeltwijze. De Barbera druiven die voor deze wijn geschikt zijn worden op een speciale wijngaard geteeld. Deze wijngaard is gericht op het zuidoosten waardoor de zachte wind zorgt voor de juiste rijping van de druiven en ze zo vrijwaart van allerlei ongedierte. "Door deze teelt en het procedé wat daarop volgt is het mogelijk een kwaliteitswijn te produceren die vrij is van sulfiet, een karakteristieke smaak heeft die fris, sappig en fruitig soepel is. De wijn is zelfs een dag na openen nog heerlijk, maar dat gaat deze wijn niet nodig hebben."



Het keurmerk Demeter en DOC geeft aan dat u werkelijk een kwaliteitswijn in handen heeft, maar over smaak valt niet te twisten. "Kortom: een spannende mooie wijn die u zeker moet proeven", aldus Ramon.

Consumentenprijs: 15,85 euro

Voor meer informatie:

Natrada
Dijkgraafweg 60
7336 AT Apeldoorn
055-5337799
055-5331160
informatie@natrada.nl
www.natrada.nl
Publicatiedatum: